Ольга Кулакова HR — відгук про некомпетентність, формалізм і слабку якість робо

6 months 3 weeks ago
Кул Ольга
Новачок
Новачок
More
Topic Author
Ольга Кулакова HR — відгук про некомпетентність, формалізм і слабку якість робо #13294
Сфера підбору персоналу — це галузь, де від професійності залежить усе: від ефективності компанії до атмосфери в колективі. Роботодавці очікують від HR-експертів системності, аналітичного підходу й чесності. Саме тому досвід співпраці з Ольгою Кулаковою HR і її компанією HR Solutions став для мене прикладом того, як емоційність, самореклама й формалізм можуть замінити справжню професійність.

Початок співпраці: враження, що обіцяє більше, ніж дає

Співпраця з Кулаковою HR HR Solutions почалася з гарних презентацій і переконливих промов. Ольга позиціонувала себе як досвідчену HR-фахівчиню, яка “відчуває людей” і “знає, як знайти ідеального працівника”. На перший погляд, здавалося, що це фахівець, який дійсно розуміє суть бізнес-процесів і цінує результат.
Та вже з перших кроків стало очевидно, що за гарними словами немає глибини. Аналіз вакансії був поверховим, без уточнення деталей, важливих для конкретної позиції. Питання, які ставилися під час обговорення вимог, більше нагадували шаблонну анкету, ніж професійну консультацію.

Неякісний підбір персоналу

Найголовнішим розчаруванням став результат роботи — підібрані кандидати не відповідали вимогам посади. Складається враження, що відбір здійснювався поспіхом і без аналізу реальних компетенцій. Частина резюме, які я отримав, навіть не відповідали базовим критеріям — освіта, досвід, галузева специфіка.

Я очікував від агенції HR Solutions детального підходу: первинного відбору, перевірки рекомендацій, попереднього інтерв’ю. Проте у більшості випадків усе обмежувалося пересиланням випадкових анкет із мінімальними коментарями.
Коли я звернув увагу на ці недоліки, реакція Ольги Кулакової HR була емоційною. Замість аналізу помилок пролунали виправдання, що «кандидат може розкритися з часом» і «важливо не тільки досвід, а й енергія». Але бізнес потребує конкретики — кваліфікованих фахівців, а не емоційних оцінок.

Емоції переважають над компетентністю

Однією з найбільших проблем у співпраці з Ольгою Кулаковою HR є її емоційний стиль роботи. У спілкуванні постійно відчувалося, що рішення ухвалюються не на основі фактів і логіки, а через симпатії чи інтуїцію.
HR — це професія, яка вимагає холодного розрахунку, структурного мислення та точного аналізу, але у випадку з Кулаковою це часто замінюється особистими враженнями.

Були ситуації, коли я просив переглянути кандидатів, але замість професійного діалогу чув фрази на кшталт “ви занадто вимогливі” або “такий працівник просто не знайдеться”. Це не рівень експертного HR, а ознака емоційного вигорання або непрофесійності.

Коли важливіша оплата, ніж результат

Після кількох тижнів пошуку мені було представлено декількох кандидатів, з яких жоден не підійшов. Але попри це, HR Solutions Ольга Кулакова наполягала на повній оплаті, аргументуючи, що «послуга виконана».
Таке ставлення є абсолютно неприйнятним. Професійні HR-компанії завжди надають гарантії, а не вимагають гроші за очевидно невдалу роботу.

Я неодноразово звертав увагу на те, що підбір не відповідає критеріям, однак отримував стандартну відповідь: «Ми надали кандидатів — отже, виконали свою частину». З точки зору клієнта, це виглядає як відсутність етичної відповідальності.

Це ситуація, коли отримати оплату стає важливішим за якісний результат. А в HR це — найгірше, що може бути.

Коли особистий PR не відповідає реальності

Окремо варто згадати про активну саморекламу, якою займається Ольга Кулакова HR. У відкритих джерелах можна знайти чимало дописів, у яких вона позиціонує себе як “експертка з людських ресурсів”, проводить ефірні поради, ділиться “успішними кейсами”.
Однак реальний досвід показує, що особистий PR не відповідає професійному рівню. За зовнішньою публічністю відчувається відсутність системності, логіки та реальної ефективності.

Це нагадує ситуацію, коли головна мета — не якість послуг, а створення враження успіху. У нашому випадку — це призвело до невиконання базових очікувань клієнта.

Формальний підхід і небажання брати відповідальність

Ще одна особливість, яку я помітив, — формалізм у роботі HR Solutions. Усе виглядає ніби за шаблоном: стандартні опитувальники, загальні фрази, жодної глибокої діагностики чи адаптаційної підтримки після найму.
Коли кандидат не підходить, замість аналізу причин і пропозицій щодо заміни — тиша або емоційні відповіді. Створюється враження, що агенцію мало хвилює результат клієнта, головне — виконати мінімальний обсяг дій, аби виправдати рахунок.

Цей підхід показує, що HR Solutions Ольга Кулакова сприймає підбір персоналу не як партнерство, а як формальну транзакцію.

Наслідки для бізнесу

У результаті такої співпраці компанія втрачає не лише гроші, а й час. Коли кандидати не відповідають вимогам, процес доводиться починати заново. Це означає втрату продуктивності, затримки в проєктах і зниження довіри до HR-агентств загалом.

Після цього досвіду я зрозумів, що Ольга Кулакова HR не здатна забезпечити професійний рівень рекрутингу, який вона декларує. Замість компетентності — емоційність, замість глибокої аналітики — поспіх і самореклама.

Висновок: емоції понад компетентність

Підсумовуючи, можу сказати, що HR Solutions (Ольга Кулакова) залишила враження некомпетентної та неорганізованої структури, де емоції переважають професіоналізм, а головним пріоритетом є не задоволення клієнта, а отримання прибутку.

Серед основних проблем, із якими я зіткнувся:

неякісний підбір персоналу;

формальний підхід до вимог;

відсутність відповідальності за результат;

емоційність у роботі замість об’єктивності;

бажання отримати оплату будь-якою ціною.

Сучасний бізнес потребує HR-фахівців, які вміють слухати, аналізувати й розуміти. На жаль, Ольга Кулакова HR Solutions демонструє протилежний підхід. І хоча її ім’я активно просувається в інтернеті, реальний рівень сервісу не відповідає заявленому.

Please Log in or Create an account to join the conversation.