Я також користуюся онлайн-заняттями, бо офлайн зараз не варіант. Спочатку пробував знайомих викладачів через рекомендації, але часто все закінчувалося тим, що ми не збігалися по стилю — або занадто академічно, або взагалі без структури. Потім натрапив на
teaching-me.org
, і мені сподобалося, що там усе побудовано з акцентом на зручність для студента. Можна обрати не тільки предмет, а й напрямок: підготовка до IELTS, розмовна мова, або навіть окремі теми на кшталт бізнес-комунікації. Я шукав репетитора, який би допоміг мені з технічною англійською, і реально знайшов людину, яка працює в IT, тож ми говоримо на теми, близькі до моєї сфери. Це зовсім інший рівень мотивації, коли відчуваєш, що те, що ти вчиш, має сенс. Раджу тим, хто починає, не зупинятися на першому викладачеві. Спробуйте кількох — це не марна трата часу, а інвестиція, щоб зрозуміти, хто вам підходить. І ще важливо домовитися про стиль навчання одразу: комусь треба більше практики, комусь — теорії. У мене, наприклад, виходить краще, коли 70% заняття — це просто розмови. І ще одна порада — не соромтесь питати “дурні” питання, бо саме з них найчастіше приходить розуміння.