Хто пробував нові корейські рамени та чи справді вони відрізняються за смаком?

5 months 4 weeks ago
Иван Шахов
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Topic Author
Хто пробував нові корейські рамени та чи справді вони відрізняються за смаком? #13871
Хочу порадитися з тими, хто вже реально розбирається у корейських раменах. Нещодавно звернув увагу, що вибір локшини став значно більшим, а багато хто пише, що смак між різними видами реально різниться, хоч на вигляд усе майже однакове. Я не фанат дуже гострих речей, але інколи хочеться чогось незвичного, щоб швидко приготувати після роботи. Тож цікаво, чи варто пробувати нові корейські лінійки, чи це просто чергова мода, і вони особливо нічим не відрізняються? Може, хтось має досвід і підкаже, з чого краще почати.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

5 months 4 weeks ago
Андрей Соколовский
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Хто пробував нові корейські рамени та чи справді вони відрізняються за смаком? #13872
О, я якраз останнім часом підсів на корейську локшину, і можу сказати, що вона таки різниться, ще й дуже! Є такі варіанти, що після першої ложки аж сльози течуть, а є більш м’які, але з купою смаку. Що мені подобається — вони реально роблять різні комбінації спецій, і це відчувається, а не просто гостре заради гострого. Деякі види я вже навіть купую наперед, бо знаю, що швидко розлітаються. Якщо хочеш щось цікаве, але не надто ядрене, то там є кілька непоганих стартових варіантів. Головне — не брати одразу найгостріше, бо можна сильно здивуватися.

5 months 4 weeks ago
Иван Шахов
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Topic Author
Хто пробував нові корейські рамени та чи справді вони відрізняються за смаком? #13873
Дякую, що відгукнувся, інформація справді корисна. Я якраз і хотів зрозуміти, чи є в цих раменях якийсь сенс, окрім гостроти, бо інколи складається враження, що популярність тримається лише на хайпі. Тепер бачу, що там дійсно роблять різні смакові поєднання. Скажи, будь ласка, якщо не важко, з яких варіантів ти би порадив почати тим, хто тільки пробує корейську локшину? Може, щось, де спеції більш збалансовані, а смак виражений, але без надмірної пекучості.

5 months 4 weeks ago
Андрей Соколовский
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Хто пробував нові корейські рамени та чи справді вони відрізняються за смаком? #13874
Якщо чесно, то я завжди казав: якщо ти фанат гострого , то локшина бульдак тобі точно зайде. Але вона не вся однакова, і це плюс. Є варіанти прям вогняні, але є й такі, що просто мають крутий солодко-пряний баланс. Із нових смаків я би реально порадив глянути солодко-гостру версію, бо там і аромат сильний, і структура локшини щільніша, ніж у багатьох аналогів. Вони роблять соус більш глибоким, не просто «палючим», а таким, що залишає післясмак. До того ж рівень гостроти там середній, тож можна спокійно їсти без «пожежі». Як на мене, це гарний варіант для тих, хто хоче спробувати щось корейське, але не стрибати одразу у крайнощі. Якщо сподобається, тоді вже можна пробувати більш гарячі серії.