Please Log in or Create an account to join the conversation.
Це важливі уточнення, і тут вже варто глибше проаналізувати конкретні умови. Насправді люк на погреб це не просто отвір у підлозі, це частина конструкції, що має витримувати як вагу того, що ви туди кладете, так і вплив навколишнього середовища. Якщо вологість висока і є ризик прямого контакту з водою, важливо, щоб матеріал був стійкий до корозії або вологи — пластик тут має природну перевагу, бо не іржавіє і не вимагає додаткового захисту.Андрей Соколовский wrote: Ще хочу уточнити деякі моменти, адже мій погріб знаходиться під частиною підлоги, де інколи переміщую важкі речі, а вологість там завжди підвищена. Чув, що металеві люки можуть мати захисне полімерне покриття, яке допомагає уникати іржі та продовжує термін служби, але мене цікавить: наскільки це реально ефективно в умовах постійної вологи? І друге питання: наскільки пластик «боїться» холоду, адже взимку температура у погребі значно нижче, чи не стає він крихким? Багато інформації розкидано по різних джерелах, але хотілося б почути думку тих, хто реально встановлював це у власному будинку і експлуатував роками. Наприклад, чи часто пластикові люки доводиться замінювати через тріщини чи інші проблеми? І чи правда, що металеві люки краще витримують випадкові удари чи навантаження від важких предметів?