Як замаринувати шашлик?

1 year 2 weeks ago
Світлана Поліщук
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Topic Author
Як замаринувати шашлик? #9766
Хлопці та дівчата, рятуйте! Вирішили з друзями на вихідні вибратися на природу, а я, як завжди, відповідаю за шашлик. Але от біда — стільки різних рецептів маринаду, що вже й не знаю, на якому зупинитися. Хто як маринує м'ясо? Хтось робить на кефірі, хтось з оцтом, а є і ті, що взагалі просто сіллю та перцем обходяться. Що реально працює, щоб м'ясо було м'яким і соковитим? І головне — як не пересолити?! Порадьте перевірені варіанти, бо не хочу зганьбитися перед усіма!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 2 weeks ago 1 year 2 weeks ago by Іван Приліпко.
Іван Приліпко
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Як замаринувати шашлик? #9790
Я тебе розумію! В мене таке було, коли перший раз шашлик готував. Стільки нервів пішло, що вже й шашлик не хотілось їсти! Але тепер у мене є свій фаворит — маринад на мінералці. Так-так, звичайна газована вода, а ефект — бомба! Береш м'ясо, додаєш цибулю кільцями, трохи перцю, сіль і заливаєш мінералкою. Вона розм'якшує волокна, і шашлик виходить просто тане в роті! Спробуй, не пошкодуєш!

1 year 2 weeks ago
Иван Шахов
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Як замаринувати шашлик? #9807
Та ні, люди, мінералка — то все для тих, хто не знає, що таке справжній маринад! Я завжди мариную на гранатовому соці. Смак просто неймовірний — кислинка робить м'ясо супер ніжним, а аромат... ммм, то просто треба спробувати! Береш свинячу шию, гранатовий сік, трохи соєвого соусу, трохи часнику і орегано. Залишаєш на ніч — і все, кайф гарантовано! Що цікаво, гранат не пересушує м'ясо, як оцет, тому результат завжди класний.

1 year 1 week ago
Андрей Соколовский
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Як замаринувати шашлик? #9830
Якщо вже говорити про те, як замаринувати шашлик https://www.metro.ua/Blogs/shcho-pryhotuvaty/Yak-zamarynuvaty-shashlyk-shchob-buv-myakyy-ta-myaso-dlya-hrylyu , то я нещодавно знайшла для себе ідеальний рецепт, і тепер тільки так і роблю. Спочатку беру свіже м'ясо — найкраще свинячу шию або курячі стегна. Далі додаю цибулю, яку попередньо трохи прим'яла, щоб пустила сік. Секретний інгредієнт — це кисломолочний продукт, наприклад, кефір або айран. Вони не тільки роблять м'ясо ніжним, але й додають легку кислинку. Додаю трохи гірчиці, солі, перцю і трохи цукру для балансу. Все це перемішую і залишаю на 4-5 годин. А якщо є час, то краще залишити на ніч — тоді шашлик виходить ще смачнішим. Цей рецепт мене жодного разу не підводив, і всі друзі тепер питають, як я так мариную, що м'ясо просто тане! Спробуйте, точно не пошкодуєте!

1 year 1 week ago
Nata Melmik
Новачок
Новачок
More
Як замаринувати шашлик? #9845
Щоб м’ясо було ніжним, соковитим і тануло в роті, дуже важливо правильно замаринувати. Особисто я люблю класичні варіанти — з цибулею, спеціями і кисломолочним продуктом, наприклад, кефіром. Але щоб зробити процес приготування максимально простим і зручним, рекомендую звернути увагу на електрошашличницю Vilgrand bt.rozetka.com.ua/ua/grills/c81235/produ...lgrand;87436=427528/

1 year 1 week ago
Ілона Мельник
Новачок
Новачок
More
Як замаринувати шашлик? #9879
Привіт! Найпростіший і надійний маринад — кефір + часник + спеції. М’ясо виходить м’яким і соковитим. Сіль додавай в кінці, щоб не пересолити. Успіхів зі шашликом!