Як зрозуміти, чи якісний корм?

9 months 2 weeks ago
Андрей Соколовский
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Topic Author
Як зрозуміти, чи якісний корм? #11631
Друзі, підкажіть, будь ласка, бо я вже заплутався. У мене недавно з’явився котик, і я дуже хочу годувати його якісним сухим кормом, щоб він ріс здоровим і мав гарну шерсть. Але в зоомагазинах очі розбігаються: величезна кількість брендів, різні цінові категорії, одні позиціонуються як преміальні, інші – як доступні, десь пишуть «з натуральним м’ясом», а десь – «збалансовані формули для здоров’я». Ще лякають історії, що дешеві корми можуть нашкодити котячим ниркам або серцю. Як зрозуміти, що корм справді якісний, і які основні моменти варто перевіряти у складі перед покупкою?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

9 months 2 weeks ago
Іван Приліпко
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Як зрозуміти, чи якісний корм? #11632
Найперше дивись, щоб у складі на першому місці було м’ясо чи риба, а не злаки. Якщо перший інгредієнт – кукурудза чи пшениця, такий корм краще не брати. Друга важлива річ – уникай кормів зі штучними барвниками чи підсилювачами смаку. Для кошенят обирай висококалорійний корм із підвищеним вмістом білка й жирів, для дорослих котів – більш збалансований. І ще момент: якщо кіт стерилізований, потрібен спеціальний корм, який підтримує нормальну вагу та не перевантажує нирки.

9 months 2 weeks ago
Андрей Соколовский
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Topic Author
Як зрозуміти, чи якісний корм? #11633
А якщо я хочу іноді урізноманітнити його харчування, чи можна змінювати корми різних брендів, чи це небажано для здоров’я кота?

9 months 2 weeks ago
Іван Приліпко
Платиновий учасник
Платиновий учасник
More
Як зрозуміти, чи якісний корм? #11634
Змінювати корми можна, але робити це потрібно поступово, змішуючи старий і новий протягом кількох днів. Різка зміна може викликати проблеми з травленням. Важливо також розуміти, що у кожного кота свої вподобання: комусь подобається курятина, комусь риба, а деякі взагалі обирають лише один смак. Тому завжди дивись, щоб корм відповідав і його віку, і його фізичним потребам. Якщо не хочеш витрачати багато часу на пошуки в офлайн-магазинах, раджу замовляти онлайн. Наприклад, у Maudau є великий вибір сухого корму для котів https://maudau.com.ua/category/sukhyi-korm-dlia-kotiv від різних відомих брендів, із можливістю відсортувати за віком тварини, особливостями харчування чи навіть ціновою категорією. Зручно, що можна почитати опис і відгуки перед покупкою. Там завжди є акції, швидка доставка, і головне – впевненість, що замовляєш якісний товар. Для мене це реально полегшило життя і зекономило час.

8 months 3 weeks ago
Діана Серова
Новачок
Новачок
More
Як зрозуміти, чи якісний корм? #12049
Для власників собак і котів дуже важливо підібрати правильне харчування, адже від цього залежить здоров’я улюбленця. Я рекомендую сайт https://petmart.com.ua/natures_protection , де можна знайти продукцію Nature’s Protection. Це якісні корми з натуральними інгредієнтами, збалансовані за всіма поживними речовинами. Тут зручно замовляти онлайн, ціни приємні, а доставка швидка та надійна.

7 months 3 weeks ago
More
Як зрозуміти, чи якісний корм? #12735
Лікували тварину звичайно — препаратами, які прописав ветеринар (антибіотики, протизапальні, вітаміни тощо). Я замовляв усе на інтернет-ветаптеці biotestlab.shop , там великий каталог ліків і засобів для тварин — зручно дивитися, порівнювати і отримувати консультацію.